Τμήμα Φωνητικής

 Στο τμήμα αυτό επικεντρωνόμαστε σε

-ασκήσεις τεχνικής

-ορθοφωνία

-διαφραγματική αναπνοή

-χειρισμός δυναμικού μικροφώνου

-έκφραση, σκηνική παρουσία, επικοινωνία με το κοινό

 Μελετάμε τραγούδια που εσύ θα επιλέξεις και κάποια που η δασκάλα κρίνει πως πρέπει να δοκιμάσεις. Συμμετέχεις στις συναυλίες που οργανώνει η σχολή και στο τέλος της χρονιάς ηχογραφούμε στο στούντιο το πιο δυνατό σου τραγούδι!

 

 Tμήμα Μονωδίας

 Το Κλασικό τραγούδι και η ιδιαίτερη τεχνική του.

Μελετάμε κομμάτια διαφόρων εποχών και χαρακτήρων. Έργα κλασικά, lieder και 'Αριες.

-ασκήσεις τεχνικής, γυμνάσματα

-ορθοφωνία

-διαφραγματική αναπνοή

 

τάξη Κατωτέρα (διετής φοίτηση)

τάξη Μέση (διετής φοίτηση)

τάξη Ανωτέρα (τριετής φοίτηση)

 (υποχρεωτική παρακολούθηση Θεωρητικών, χορωδίας, και πιάνου)

 

Η κ. Θεοσίδου Μάγδα είναι απόφοιτος της Μουσικής σχολής του Α.Π.Θ. Επαγγελματίας ερμηνεύτρια, συνθέτρια και στιχουργός, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης και διπλωματούχος Μονωδίας. Έζησε 6 χρόνια στη Σουηδία 2009-2015 όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια μουσικής. Ασχολείται με το παιδικό θέατρο ερασιτεχνικά οργανώνοντας θεατρικές παραστάσεις για παιδιά με δική της επιμέλεια και μουσική επένδυση όπως επίσης με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και τραγουδιών. Τραγουδά επαγγελματικά και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης κάνοντας επιλεκτικές εμφανίσεις. Φέτος θα συμμετάσχει στην όπερα για παιδιά ''Ο Μαγικός αυλός'' παιδική σκηνή, επιμέλεια της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη που ξεκινάει τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη.

 

Πλέον στη σχολή μας οι σπουδαστές του τμήματος φωνητικής μπορούν να πιστοποιηθούν επίσημα, λαμβάνοντας συμμετοχή στις εξετάσεις των βρετανικών πανεπιστημίων της RockSchool όπου διεξάγονται στη χώρα μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.